Renato Mangolin

Alice Ripoll werd geboren in Rio de Janeiro. Ze studeerde psychoanalyse tot haar eenentwintigste maar sloeg dan een andere weg in en ging dans studeren, gedreven door haar nieuwsgierigheid naar de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. Alice behaalde haar diploma aan de school van Angel Vianna – een belangrijk centrum voor de dans en motorische revalidatie – en begon nadien te werken als choreograaf.

Ze regisseerde een groot aantal stukken, voerde zelf ook uit – voornamelijk eigen werk – en werkte samen met acteurs en circusartiesten. Tegenwoordig focust haar werk zich vooral op hedendaagse dans en stedelijke dansstijlen uit Brazilië en doet ze onderzoek naar ruimtes voor dansers om hun ervaringen en herinneringen in beelden om te zetten. Alice leidt twee dansgroepen: REC en SUAVE.

Haar voorstellingen waren te zien op verschillende festivals in Brazilië, zoals het Panorama Festival, Bienal SESC de Dança, Dança Gamboa Festival, Ceará Dance Biennial en Trisca – Arts Festival for Children. Maar ook daarbuiten heeft ze een groot aantal evenementen op haar naam staan: Kampnagel – Internationales Sommerfestival, Zurich Theater Spektakel, Noorderzon Performing Arts, Rencontres Chorégraphiques uit Seine-Saint Denis; Projeto Brazil (in vier Duiste steden: HAU in Berlijn, Hellerau in Dresden, Tanzhaus in Düsseldorf and Mousonturm in Frankfurt), Centre National de la Danse (Paris), Festival de La Cité Lausanne, Norrlandsoperan (Umeå) en Kunstenfestivaldesarts (Brussel).