Danny Willems

Benjamin Vandewalle

Benjamin Vandewalle (België, 1983) studeerde in 2006 af aan P.A.R.T.S. Sinds zijn vroege werk is ‘perceptie’ het centrale thema. Hij creëert beweging – niet enkel in het lichaam van de danser, maar ook in dat van de toeschouwer.

In 2012 stapte hij uit de black box in de publieke ruimte en maakte daarbij indruk bij critici en het brede publiek met locatievoorstellingen als als Birdwatching en Walking The Line. Van 2017 tot 2021 is hij artist-in-residence in het Kaaitheater. Met Common Ground keert Benjamin terug naar zijn vroegere dansante werk.
 


Platform-K

Platform-K is een Gentse danscompagnie die garant staat voor artistieke, weerbarstige en behoorlijk grensverleggende producties. Platform-K verbindt mensen met een beperking met reguliere kunstenaars voor de creatie van inclusieve dansvoorstellingen. De organisatie focust via hedendaagse danstraining en residentietrajecten terzelfdertijd op de ontwikkeling van professionele dansers met een beperking. Hierbij onderzoeken ze hoe dansers met een beperking een fundamentele invloed kunnen uitoefenen op de hedendaagse danswereld. Een zoektocht naar een artistieke manier om vooroordelen te verwerpen, hokjes af te breken en de de grenzen tussen ‘ik en de ander’ waar mogelijk op te heffen.