© Cristina Ferreira Gomes

Geboren in Santa Maria da Faira, begon Marco zijn carrière als danser in 2004. In 2009 won hij Eurobattle in de “nieuwe stijl” categorie en in 2010 won hij als eerste de Portugese versie van het populaire programma So you think you can dance. Sindsdien werkte hij onder andere samen met Companhia de Danca do Norte, Companhia Tok’art, Companhia Instável, Hofesh Schechter, Elisabeth Lambeck, Sylvia Rijmers en Victor Hugo Pontes.


In 2012 maakte Marco zijn debuut als choreograaf met zijn eerste solovoorstelling Novoeiro 21 dat in première ging in Palcos Instáveis in het Campo Alegre theater. Deze choreografie werd ook getoond op het Solo Festival (Lissabon, Évora en Torres Vedras) en op Mais Imaginarius 2012. Ook in 2013 stond Marco op Mais Imaginarius. Deze keer met de première van het stuk Réplica… éplica… éplica. De voorstelling bestond uit een ruimte specifiek solo dansstuk en hij viel er tijdens het festival mee in de prijzen. In datzelfde jaar creëerde hij tijdens een dansresidentie - georganiseerd door 37.25-Núcleo de artes performativas en Walk&talk Azores festival – samen met Victo Hugo Pontes de voorstelling Ailha. In oktober 2013 werd zijn co-creatie met Mara Andrade - Through my fault, through my fault, through my grievous fault – getoond in Palcos Instávais en nogmaals in GUIdance in 2014.

In 2014 werd Land(e)scape gepresenteerd op Imaginarius. Deze keer creëerde hij een multidisciplinaire voorstelling waarvoor hij samenwerkte met een visuele artiest en een geluidsinstallatie. Verder ging hij in 2014 ook in première met de voorstelling Hu(r)mano, wat het de titel van vertegenwoordiger van Portuguese Young Artist 2015 opleverde. Bovendien werd ook de voorstelling zelf geselecteerd als een Aerowaves Twenty15 performance.


Naast dit alles, was hij ook de choreografische assistent voor het toneelstuk Hamlet (2014) van Mala Voadora en het stuk Veraneantes (2017) van Nuno Cardoso én artistiek assistent van Victor Hugo Pontes voor de creatie van Se alguma vez precisares da minha vida, vem e toma-a en Carnaval in 2016.

In de komende maanden is Marco op tournee met zijn twee meest recente voorstellingen: Brother (januari 2017) en BISON (januari 2019). In beide stukken toont hij hoe een gemeenschap zichzelf uitdrukt in dans, hoe dans de lijm is van (sub)culturen en de gedeelde tekens naar voren brengt.