© Mirjam Devriendt© Alice Ripoll© Estelle Valente

DANS — In Soirée d'études breidt Cassiel Gaube het onderzoek uit zijn solo Farmer Train Swirl - Étude uit en creëert hij een trio dat de rijke woordenschat van housedance in een reeks études onderzoekt.

Een étude, in de muzikale zin van het woord, is een compositie die bedoeld is om de mogelijkheden van een bepaalde techniek te verkennen en ermee te experimenteren, zoals de manier waarop housedance wordt beoefend. Samen met Yonas Perou - een ervaren streetdanser uit Parijs - en Federica Miani, wil Cassiel de geletterdheid onthullen die deze praktijk vereist en produceert.

De performance zal bestaan uit een reeks kleine stukjes of études. Iedere étude van deze soirée zal zich focussen op een van de elementaire parameters van House: groove, voetenwerk, ritme, etc. … of een specifieke combinatie van deze elementen. Ieder klein stukje zal onderzoeken hoe de performers deze specifieke materialen kunnen gebruiken als een middel om een gemeenschappelijke speelruimte te creëren.

contact ART HAPPENS

Doorheen het creatieproces zal Cassiel nauw samenwerken met twee andere artiesten: Matteo Fargion en Manon Santkin. Soirée d’études zal in première gaan in La Ménagerie de Verre in Parijs op 19 November 2020 en zal er ook op 20 en 21 november te bewonderen zijn.

CREDITS

Creatie: Cassiel Gaube
Dans: Cassiel Gaube, Yonas Perou
Technical support & light: Luc Schaltin
Dramaturgie: Manon Santkin
Dramaturgie & sound: Matteo Fargion
Productie: Hiros
Coproductie: La Ménagerie de Verre, Centre Chorégraphique National de Caen en Normandie dans le cadre de l'Accueil-studio, Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), workspacebrussels, wpZimmer, C-TAKT, CCN-Ballet national de Marseille dans le cadre de l'accueil studio / Ministère de la Culture, KAAP, Charleroi danse, Les Ballets C de la B, La Place de la Danse CDCN Toulouse-Occitanie
Met steun van: de Vlaamse overheid, Kunstenwerkplaats, Teatro Municipal do Porto, Iaspis The Swedish Arts Grants Committee's International Programme for Visual Artists, Tanzhaus Zürich, School van Gaasbeek