© Jorge León© Jorge León© Jorge León© Jorge León

INSTALLATION/PERFORMANCE — “Maintaining Stranger” biedt een artificieel aangelegde, rotsachtige woestijn aan als de setting voor vreemde ontmoetingen tussen dwalenden. De woestijn doet dienst als plaats van confrontatie met de eigen onbeduidendheid, en symboliseert perfect een eenzaamheid die zich kan meten met de onmetelijkheid.

Een verzameling secundaire personages, als waren ze opgevist uit verschillende casts maar toch elk op hun eigen manier iconisch, bouwen intimiteiten op die geen kans maken stand te houden. Zonder thuis, script of voorgeschiedenis, gaan deze vreemdelingen actief voorbij aan kolonisatie - ze houden vast aan een proces van ont-eigening terwijl ze op de andere bouwen.

‘De vreemdeling’ gaat met dank aan dit ‘gezelschap van vreemdelingen’ van een concept dat veraf staat tot iets wat op de huid zit . Ze beleven voluit de voor- en nadelen van het samenzijn zonder aan elkaar geboeid te zitten. “Maintaining Stranger” volgt het weer en de verweerden, de drift en de bres tussen mensen die zich net het intiemste verbonden voelen. Liefde is niet persoonlijk, maar onze verschillen zijn dat bij uitstek. 

contact ART HAPPENS

CREDITS

Concept: Simone Aughterlony
Performance: Simone Aughterlony, Niall Jones, Nic Lloyd, Mathias Ringgenberg, Hahn Rowe, Teresa Vittucci
Decor: Christopher Füllemann
Muziek: Hahn Rowe
Script: Jen Rosenblit
Dramaturgie: Jorge León, Saša Božić, Jen Rosenblit
Licht ontwerp: Florian Bach

Co-productie: Gessnerallee Zürich, Arsenic – Contemporary Performing Arts Center, Lausanne, HAU Hebbel am Ufer
Met dank aan: Dampfzentrale Bern
Met steun van: City of Zurich, Canton of Zurich Fachstelle Kultur und Pro Helvetia - Swiss Cultural Foundation, Fondation, Nestlé pour l´Art, Kulturfonds der Société Suisse des Auteurs