Peggy Phelan

Simone Aughterlony is een zelfstandige artieste die hoofdzakelijk actief is in de dans- en performance sector. Ze werkt en wordt gesteund in de steden Zurich en Berlijn.

Al meer dan tien jaar, creëert Simone choreografische werken. Als performer was ze te zien in werken van artiesten zoals Meg Stuart/Damaged Goods, Forced Entertainment, Jorge León, Phil Hayes en nog anderen. In 2015 ging de voorstelling «Supernatural», waarvoor ze samenwerkte met de artiesten Antonija Livingstone en Hahn Rowe, in première op het festival American Realness in New York. In datzelfde jaar, werd ook de voorstelling Uni*Form, een werk van Simone en Jorge León, gecreëerd, dit bij Theater Spektakel in Zurich.

Momenteel toert ze met haar werk Everything Fits In The Room, een installatie/performance van en ook door Jen Rosenblit en Simone. Deze ging in première in HAU Hebbel am Ufer. Ook haar volgende creatie staat al voor de deur: Maintaining Stranger, een voorstelling die het concept ‘de vreemde’ belicht, gaat in februari 2019 in première in Gessneralle, Zurich.

Simone is gefascineerd door het creëren van nieuwe vormen van verwantschap. In haar creaties gaat ze namelijk op zoek naar nieuwe samenstellingen. Zo wil ze een cultuur creëren van samenhorigheid waarin zowel het bekende als het onbekende gekoesterd wordt. In haar werken, speelt ze met de inhoud en de intensiteit die daaruit resulteert. Op die manier omhelst Simone's werk de fenomenologie van miskenning en het absurde. Ze benadert het performance genre als een manier om een wereld op te bouwen waarin ze het concept dominantie en haar liefde voor elementen laat ontmoeten.